index

Magepar

Axelsen

Agerbæk

kontakt

links

nyheder

 

 

 

Tilbage 

 

 

 

 

   
 Maleuge på Frederiksdal 2008

 

Elg med vinger
200 x 150 cm.

Havmåge med selskab
200 x 130 cm.

Rådyr i skumring
200 x 130 cm.

Stork, myre og frøer
200 x 130 cm.

Vibe på rede
100 x 40 cm.

Hare
100 x 80 cm.
Fasan
100 x 80
cm.
Gøg
50 x 40 cm.
Bi
50 x 40 cm.
Gåsetræk Korsnakke
100 x 65 cm.

Pindsvin
40 x 50 cm.

Ugle i flugt, Korsnakke
40 x 50 cm.

Korsnakke 2
40 x 50 cm.

Gås
40 x 50 cm.

Korsnakke
40 x 50 cm.

Haralds hytte
Korsnakke
Frederiksdal 2008

Hare og vindmøller
40 x 50 cm.
Vensholm, Frederiksdal
40 x 50 cm.
Haralds hytte, Korsnakke
40 x 50 cm.

Havørn, Korsnakke
40 x 50 cm.

Panorama #1, Korsnakke
18 x 52 cm.

Fugle
18 x 52 cm.
Panorama #2, Korsnakke
18 x 52 cm.
Panorama, Korsnakke
35 x 200 cm.
Udstilling på gavlen

 

 

 

Det helt fantastiske dyreliv på Korsnakke, Frederiksdal, Lolland 2008

Kunstnerne Magepar var i uge 20 på Frederiksdal gods, hvor masser af fugle og dyr masede sig på for at komme med på lærredet.

Med den høje himmel og det dejlige, bløde, stoflige lys, som er så karakteristisk for Vestlolland var det en helt ny oplevelse for os at male fællesbilleder. Vi har malet fællesbilleder i 25 år sammen, så vi er efterhånden kommet der til, at vi bare går i gang, Men på Korsnakke var der hele tiden nye naturoplevelser der ”kom i vejen”.

Efter den voldsomme start med lærred og farver i vandkanten på stranden ved Korshage, hvor gode ånder og vilde viber kæmpede om vores opmærksomhed i nogle store, næsten mytiske billeder, fik vi efter et par dage også lavet nogle lidt mindre billeder med en gås, havørne, rådyr, grævling eller en ugle som motiv. Dyr er der nok af på Frederiksdal, og de er meget maleriske.

 

NB:

Udstillingen ved Nakskov Kunstforening er en værkstedsudstilling og et resultat af Magepars symposium på Korsnakke. Derfor er alle malerier uden blindramme og ramme. Vi satser på, at Nakskov Kunsforening når at udprinte fotos fra processen på Korsnakke, så publikum kan se billeder af hvorledes malerierne er blevet til.

 

Vi er dybt taknemmelig over at kunne holde vort MagePar-symposium i hytten ved Korsnakke i år og takker voldsomt Harald Krabbe for hans store gæstfrihed og mulighed for at få denne fantastiske oplevelse.

Fællesbillederne er dybt præget af at være en dialog på lærredet. En duel på farver. En lang serie af kortere eller længere indfald og udfald.
En kamp for at overbevise sin modpart.
En lyst til at betragte, lytte. Og til at argumentere - kontant og direkte med  penslen, Et gnistrende makkerskab. Eftertænksomhed... Survival of the fittest. Det  er Magepar. To kunstnere, der lader et billede opstå i et fælles forløb, hvor intet er helligt. Og hvor alting pludselig kan tage en helt gal retning, eller en genial

Tosomheden giver parrets værker et pirrende og uforudsigeligt udtryk, hvor man aner den bagvedliggende dialog. Den direkte og kontante diskussion om former og farver bliver til en udtryksfuld symbiose, hvor kun de bedste argumenter holder: Billederne opstår i en proces, der hviler på gensidig respekt, men hvor den ene part hele tiden er den andens ubønhørlige censor. Her kan 1 + 1 blive til 2,2. Eller til 5. Eller til 0,5. MagePars værker er befriende anderledes end deres individuelle malerier.